|  INTERIÉR IZBY GO

Interiér GO je interiér minimálnych rozmerov s maximálnymi výzvami, resp. veselo rozsiahlym zoznamom predstáv o funkčnom naplnení. Interiér plný bielej farby, svetlých jemných tónov, dreva, lineárnych svietidiel a steny venovanej úžasnému Marvel universe. Navrhli sme ho na mieru pre pozitívnu sympatickú mladú rodinku v Bratislave.

  |    Základné informácie


Druh projektu:

Zariadenie holopriestoru nábytkom bez stavebných úprav

 

Celková plocha: 10,5 m²

Status projektu: interiérová štúdia
Miesto projektu: Bratislava
Projekt: máj 2019

 
  | HOSŤOVSKÁ IZBA / PRACOVŇA
 
  |   Maximálny úložný priestor a Marvel universe

Požiadavkový formulár pre túto miestnosť bol príjemne a veselo rozsiahly. Keďže táto miestnosť sa v predstavách klientov mala premeniť na praktickú pracovňu, pohodlnú hosťovskú izbu i dokonca izbu pre detské klavírne cvičenia, tento zámer sme počas práce spoločne skorigovali a prišli s alternatívnym plánom B - klavír pôjde do detskej izby a tento priestor ostane plnehodnotnou hosťovskou izbou a pracovňou.

 

A keďže táto rodinka je veľký fanúšik Marvel universe, v miestnosti kde budú prijímať svoje návštevy sme tento fakt nemohli ignorovať.

 
  |    Minimálne kotvenie do steny, maximálne do stropu

 

Optimalizovanie priestoru je jeden z najdôležitejších bodov návrhu, a to hlavne v momente, ak sa jedná o úzke dlhé miestnosti - presne také, akou je táto izba. Pôdorysný rozmer 4,7 x 2,2 metra a umiestnenie okna na kratšej strane nám napovedal, že dizajn tejto izby bude svetlý, jemný a čo najviac vzdušný. Ako fyzicky tak aj opticky.

Existujúci vývod elektroinštalácie sme ponechali - jeden centrálny na strope v strede miestnosti. No so zámerom presvetliť miestnosť čo najviac sme navrhli lineárne prisadené stropné svietidlo tvaru I, ktoré svoje difúzne svetlo šíri priebežne.

Pri hľadaní konceptu konštrukčného systému sme sa rozhodli využiť stropnú železobetónovú dosku ako nosné miesto ukotvenia nábytku na mieru resp. oceľovej konštrukcie. Existujúci stav betónových panelových stien nezodpovedal podmienkam, na ktoré by sme sa mohli spoľahnúť s istotou. Túto konštrukciu v bielej farbe sme použili aj v časti pracovného stola. Pôsobí pekne, kompaktne a odľahčene.

 
  |    Produkty a materiály
 
 
  |  PÔDORYS
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

Copyright © 2020 by MP studio

                +421 918 711 483          |          MP studio, Letná 27, Košice         |          design.mpstudio@gmail.com