INTERIÉR DOMU MO

 

Novostavba rodinného domu MO, v ktorej si nás domáci povolali na pomoc s tvorbou interiéru, sa nachádza blízkom okolí Prešova. Bývanie, ktoré je určené manželskému páru v najlepších rokoch, spĺňa požiadavky na striedmy a praktický dizajn. V dome prevládajú neutrálne farebné tóny doplnené o výraznejšie odtiene zemitých farieb.

V návrhu sme riešili dennú miestnosť s kuchyňou, vstupnú halu, spálňu, detskú izbu, kúpeľňu a dve toalety. Výsledkom je nadčasový dizajn, ktorý poslúži nielen domácim, ale aj mnohým rodinným príslušníkom, ktorý tu budú tráviť svoje voľné chvíle, či prázdniny.

 
Základné informácie


Druh projektu:

Zariadenie holopriestoru nábytkom bez stavebných úprav

 

Celková plocha: xx m²

Status projektu: projekt interiéru
Miesto projektu: Prešov
Projekt: september 2020

Autor návrhu:
Ing. arch. Michaela Borodáčová

Ing. arch. Alexandra Motyľ

Peter Nestor

 
 
OBÝVACIA IZBA
Detaily, ktoré prinášajú život

Denná miestnosť interiéru MO je otvorený a vzdušný priestor, do ktorého sa pohodlne dokázala umiestniť aj veľká dvojdielna sedacia súprava. Tá je doplnená dvojicou konferenčných stolíkov stojacich na veľkorozmerovom koberci. Jeho geometrické stvárnenie a výrazná farebnosť skvele oživujú pohľad na oddychovú zónu dennej miestnosti.

Zaujímavosťou obývacej izby je bezpochyby TV stena tvorená z dreveného 3D obkladu, ktorý rozohráva tento čelný pohľad. Kompozícia je doplnená drevenou horizontálnou skrinkou, ktorá v ľavej časti vyrastá do vertikálneho modulu, kde domáci ukryjú všetko, čo nemá ostať na očiach.

.

 
V hlavnej úlohe…

 

Súčasťou oddychovej zóny je aj čitateľský kútik umiestnený pri krbovom telese. Jeho hlavným hrdinom je pohodlné, dizajnové kreslo, v ktorom sa pri čítaní dobrej knihy dajú bezpochyby stráviť aj hodiny. Osvetlenie tohto priestoru zabezpečuje nápaditá stojaca lampa a samozrejme samotný ohník.

 
 
KUCHYŇA A JEDÁLEŇ
Nič nie je náhoda

Kuchyňa sa nesie v teplých, zemitých tónoch a tvorí materiálovú jednotu s ostatnou časťou dennej miestnosti. Kuchynská zostava navrhnutá v tvare písmena L je doplnená o drevený jedálenský stôl a štvoricu stoličiek. Umiestnenie stolovania nie je náhodné, jedálenský kút vypĺňa priestor medzi dvoma elegantne schovanými dverami, ktoré vedú do technickej miestnosti a komory. Celá stena je totiž obložená drevotrieskovým obkladom, ktorý sa delí na viaceré vertikálne pásy.

Otváranie jednotlivý skríň je v kuchynskej časti zabezpečené pomocou líniových úchytov čiernej farby, ktoré spoločne so zvesenými zvonmi nad jedálenským stolom tvoria príjemný farebný kontrast.

.

 
...

 

...

.

 
VSTUPNÁ HALA A CHODBA
...

 

...

...

.

 
 
SPÁLŇA
...

  

...

.

 
...

 

...

 
 
DETSKÁ IZBA
...

 

...

.

 
...

 

...

 
 
KÚPEĽŇA A WC
...

 

...

.

 
...

 

...

...

 
 
PÔDORYS
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

Copyright © 2020 by MP studio

                +421 918 711 483          |          MP studio, Letná 27, Košice         |          design.mpstudio@gmail.com