INTERIÉR DOMU HO

Zariadenie novostavby rodinného domu na predmestí Košíc bola pre nás príjemná výzva, ktorej sme sa chytili s obrovským nadšením. Dizajn interiéru, ktorý by spĺňal požiadavky mladej trojčlennej rodinky, vyrastal zo zaujímavej dispozície, v ktorej jasne cítiť tvorivý prístup architekta.

V návrhu sme riešili vstupnú časť, dennú zónu s kuchyňou a  samostatnú toaletu. Priestoru dominuje drevo, ktoré sme použili nielen na podlahu a nábytok, ale aj ako nástenný obklad a lamelové zábradlie. V kombinácií s tmavou antracitovou a jemnou bielou tak celý interiér príjemne kontrastuje a vytvára ideálne pozadie pre vložený mobiliár.

 
Základné informácie


Druh projektu:

Zariadenie holopriestoru nábytkom bez stavebných úprav

 

Celková plocha: 68 m²

Status projektu: interiérová štúdia
Miesto projektu: Myslava, Košice
Projekt: február 2020

Autor návrhu:
Ing. arch. Michaela Borodáčová

Ing. arch. Alexandra Motyľ

Peter Nestor

 
OBÝVACIA IZBA
 
Veľkoplošný obklad pre náročného diváka

 

TV stena je v projekte HO poňatá minimalisticky. Jednoducho členená drevená zástena a lineárny úložný priestor v tmavošedej farbe sú doplnené o veľkoplošný kamenný obklad. Použitie tohto čistého a elegantného riešenia dodáva celej dennej miestnosti luxusný šmrnc.

 
Tajné skrýše pod schodiskom

 

Dôležitú časť dennej miestnosti tvorí pohodlná sedacia súprava v tmavej koži doplnená o príležitostný taburet v žiarivej žltej farbe, ku ktorému sa dokonale hodí rovnako osviežujúci veľkoplošný koberec.

 

Pozadie tomuto pohľadu dotvára nenápadný no pritom objemný, podschodiskový úložný priestor, ktorý v sebe schováva mnoho tajných skrýš.

.

 
Pravidelný rytmus nemusí pôsobiť väzensky

 

Dosiahnuť pravidelný rytmus opakovania toho istého materiálu bez toho, aby to pôsobilo stiesňujúco či väzensky dá zabrať. S čistým svedomím však môžeme prehlásiť, že sa nám to v interiéri rodinného domu HO podarilo!

 

Vertikálne lamelové zábradlie sa na oboch schodiskách, ktoré pretínajú dennú miestnosť, strieda s plnými plochami poskytujúcimi priestor na vytvorenie napr. mini rodinnej galérie. Plusom sú aj nádherné svetelné efekty, ktoré sa počas slnečných dní budú objavovať na drevenej podlahe.

 
KUCHYŇA
 
Raz, dva, tri!

 

Hmotu kuchyne tvoria tri časti - ostrovček s varnou doskou a výsuvným digestorom, zadná pracovná plocha s umývadlom a dvojúrovňovými hornými skrinkami a vysoké moduly s americkou chladničkou.

 

Dizajn kuchyne je doladený nielen troma hmotami ale aj troma rôznymi materiálmi - tmavý antracit, lesklá biela a masívne drevo, ktoré je použité na pracovnej doske.

.

 
Kontrasty sa priťahujú

Interiér domu HO je ladený v svetlých tónoch s jemnou podporou tmavých akcentov, ktoré celkovému dizajnu dodávajú ten správny punc. Tmavé svietidlá, tmavé doplnky, ale aj tmavý nábytok na mieru tak dokonale vyvažuje svetlý charakter priestoru. Zaujímavý je aj tmavošedý “box” úložných skríň v kuchyni, ktoré plynule prechádzajú do obkladu steny a skrývajú v sebe aj nenápadné dvere na toaletu.

.

 
VSTUPNÁ HALA
 
Na pocitoch záleží

 

Prvý dojem pri vstupe do interiéru je rovnako dôležitý ako prvý dojem, ktorý máme pri zoznámení sa s novým človekom. Interiér na nás takisto dokáže zapôsobiť a vieme sa do neho zamilovať na prvý pohľad. To, čo o sebe vie povedať aj bez slov utvára náš pohľad a pocity, ktoré si z tohto stretnutia odnesieme.

 

Vstupná hala rodinného domu HO je bezpochyby jeden z tých interiérov, ktorý v návštevníkovi vzbudí pozitívne emócie. Luxusné materiály, premyslené detaily a farebné doladenie vytvárajú príjemnú atmosféru, ktorá sa nesie celým domom.

 
Zrkadielko, zrkadielko?

 

Jasnou dominantou v priestore vstupnej haly je bezpochyby okrúhle zrkadlo s vypieskovaným nasvietením, ktoré bolo navrhnuté na mieru. Praktická polica, určená na odkladanie drobností, ho z dvoch tretín pretína a dotvára tak vyváženú kompozíciu.


Vo vstupnej hale sa podobne ako v dennej miestnosti zopakovala hra na schovávačku úložného priestoru, ktorý sa aj tu v bohatom objeme skrýva pod schodiskom.

.

 
WC
Inšpiruj ma!

 

Čistota materiálov a súlad s dennou miestnosťou boli základné požiadavky domácich na dizajn samostatnej toalety. Veľkoplošný obklad použitý na obývacej stene sa tak v menšom formáte zopakoval aj tu.

 

Rytmické striedanie drevených lamiel v tomto prípade nahradil drevotrieskový obklad, ktorý do tohto malého priestoru priniesol o čosi viac teplých tónov. Okrúhle zrkadlo sa zase v jemnom odkaze inšpiruje tým, ktoré sa nachádza vo vstupnej hale.

 
 
PÔDORYS
 
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

Copyright © 2020 by MP studio

                +421 918 711 483          |          MP studio, Letná 27, Košice         |          design.mpstudio@gmail.com