INTERIÉR BYTU BY

Pri projekte BY sme sa s plným nasadením pustili do návrhu vstupnej haly, kúpeľne a kuchyne. Trojizbový byt v pôvodnej panelovej zástavbe slúži dáme v rokoch, ktorá snívala o zmene a osviežení jej príbytku už dlhší čas. Prácou zameranou na detail a funkčný dizajn sa nám podarilo splniť sen domácej pani, ktorá je s výsledkom spokojná minimálne tak, ako my.

Nový šat týchto priestorov si však vyžadoval kompletnú rekonštrukciu časti bytu. Išlo o vybúranie pôvodného umakartového jadra, ktoré sme nahradili novým, murovaným. Elektrické rozvody, vodoinštalácie, či povrchové úpravy podlahy a stien sa dostali taktiež na pretras.

 
Základné informácie


Druh projektu:

Zariadenie holopriestoru nábytkom so stavebnými úpravami

 

Celková plocha: 30 m²

Status projektu: projekt interiéru
Miesto projektu: Prešov
Projekt: jún 2020

Autor návrhu:
Ing. arch. Michaela Borodáčová

Ing. arch. Alexandra Motyľ

Peter Nestor

 
 
KUCHYŇA
Koncentrovaná pozornosť

Návrh kuchyne, ktorá slúži ako srdce celého bytu, sme si skutočne vychutnali. Jednoduchý dizajn bielych nizkych skríň a vysokých modulov bol podporený tmavou soklovou lištou a výraznými vertikálnymi úchytmi. Horné skrinky v svetlom drevodekore zase dopĺňajú celkovú kompozíciu kuchynskej linky, ktorá sa postupne tiahne až do vstupnej haly.

Priestor vyhradený na zeleň sme domácej pani vyčlenili na oprotivnej stene. Symetrické usporiadanie konzolových políc a trojice obrazov vytvára funkčné a jednoduché pozadie pre malú džungľu, ktorá sa časom na tejto stene rozrastie.

.

 
Stolček, prestri sa!

 

Pri vytváraní jedálenského kútu sme pracovali s už existujúcim skleneným stolom, ku ktorému sme dopasovali štvoricu pohodlných stoličiek v šedej farbe. Jeho centrálne umiestnenie je podporené aj zvesenou čiernou lampou, ktorá s ostatnými bodovými svietidlami vytvára farebnú i materiálovú rodinu.

 
 
VSTUPNÁ HALA
Mať (vo veciach) jasno

Vstupnú halu projektu BY sme sa snažili naplno presvetliť a zútulniť. Použité biele materiály na vysokých skriňových moduloch priestor otvárajú a zároveň poskytujú dostatok úložného priestoru.

V priestore vstupnej haly sme sa hrali s hmotnou staronového murovaného jadra, ktoré sme obliekli do drevotrieskového obkladu. Svetlý vstupný priestor sa tak kontrastne zaplnil hravo-deleným dreveným kubusom, ktorý spoločne s dverami do wc a kúpeľne vytvára jeden kompaktný celok.

.

 
Pohodlne sa usaďte, začíname

Súčasťou vstupného priestoru je aj lavica, ktorá domácej pani poskytuje praktické miesto na sedenie. Pri obúvaní topánok sa môže pohodlne oprieť o čalúnenú zástenu, ktorá spoločne s podsedákom lavice tvorí jeden kompakt. Nenápadný drevotrieskový obklad steny zase zabezpečuje jej praktickú ochranu pred ošúchaním od visiacich búnd či kabátov.

.

 
KÚPEĽŇA A WC
 
Extra šmrnc

Jednoduchosť a farebná čistota - aj tak by sa dala definovať kúpeľňa projektu BY. Veľkorozmerové biele obklady sú doplnené o drevenú dlažbu, ktorá sa z podlahy tiahne až na stenu v sprchovom kúte. Čelný pohľad pri vstupe do kúpeľne je tak obohatený práve zaujímavo-členeným dreveným obkladom, ktorý malej panelákovej kúpeľni dodáva extra šmrnc.

Praktická kúpeľňová skrinka v sebe okrem polozapusteného umývadla ukrýva aj spredu plnenú práčku a vždy potrebný úložný priestor. Veľkoformátové zrkadlo s mäkkými, oblými rohmi dopĺňa tento pohľad a opticky pomáha zväčšiť kúpeľňový priestor. Oprotivná stena je dopovedaná súborom vešiačikov, ktorých rad vrcholí dreveným rebríkom na uteráky.

.

 
Ruka v ruke

 

Maličká paneláková toaleta je vo veľkých plochách, ale aj detailoch zladená s priestorom kúpeľne. Vstup do bytovej šachty je elegantne schovaný v útrobách praktickej bielej skrinky, ktorá vyrastá zo šmrncovného obkladu za závesným wc. Svieže zelené doplnky tento malý priestor rozjasňujú a zútuľňujú.

 
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

Copyright © 2020 by MP studio

                +421 918 711 483          |          MP studio, Letná 27, Košice         |          design.mpstudio@gmail.com